Aux Trois Chocolats

Vad kan inte var bättre än tre olika chokladsorter på en digestivebotten ? ja inte vet jag …

Digestivebotten

  • 150 gram digestivekex
  • 45 gram smält smör

Tre sorters chokladterrin

  • 200 gram mörk choklad, 70%
  • 200 gram mjälkchoklad
  • 200 gram vit choklad
  • 3½ dl vispgärdde
  • 20 gram osaltat smör

Dekoration

  • kakao
  • bär

 

# Krossa kexen genom att antingen lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de blir ett fint mjöl eller som jag föredrar att köra dem ett par sekunder i hushållsmaskinen. Blanda därefter ihop kexsmulorna med det smälta smöret. Ta en form med löstagbar kant och klä den med plastband alternativt med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen. Därefter rekommenderar jag att frysa botten i ett par timmar.

# För att göra chokladterrinen så hacka alla chokladsorterna var för sig. Koka upp vispgrädden på följande sätt i tre olika kastruller, två kastruller med 1 dl och en kastrull med 1½ dl. Fördela sedan chokladen på följande sätt: den mörka chokladen & mjölkchokladen skall i kastrullen med 1 dl och den vita chokladen i kastrullen med 1½ tillsammans med smöret. Rör i kastrullerna tills du får en en jämn och blank choklad.

# Nu tar du ut den väl kylda digestivebotten ur frysen. Börja med att hälla den mörka chokladen över bottnen och jämn till med att slå formen lite försiktigt i bordet. Sätt därefter tillbaka formen i frysen i ca 15 min. Gör sedan om detta med mjölkchokladen in i frysen ytterligare 15 min innan du tar den vita chokladen ställ sedan tillbaka i kylen

# Ta ut tårtan ungefär 30 min innan den skall serveras. Sikta över kakao och dekorerar med valfria frukter.

// Anders

Tårta med 3 lager olika choklad
Tårta med 3 lager olika choklad

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *