Franska sega chokladmaränger

Sega, blanka och helt ljuvliga maränger. Mycket gott till en kopp te eller när man bara är sugen på något sött!

  • 7 st äggvitor
  • 473 gram strösocker
  • 100 gram mörk choklad 70%

Börja med att sätta på ugnen på 130° gärna varmluft.

Blanda äggvita och strösocker i en väl rengjord rostfri bunke. Förbered ett vattenbad och sänk ner bunken och värm nu marängen till 60 – 65° under konstant vispning, och kontrollera temperaturen men jämna mellanrum med en termometer.

När marängen har uppgått till önskad temperatur ta då bort bunken i från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp alt hushållsmaskin som är att föredra då det skall vispas tills det att marängen har svalnat. Viktigt att inte avstanna vispandet för risken finns att marängen sjunker ihop.

Smält chokladen över ett vattenbad eller micro medans du vispar marängen. När marängen nu är kall så häller i chokladen och blanda marängen och chokladen med ett par kraftiga tag, så du får fram en fin marmorering.

Klicka ut marängen med hjälp av 2 skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45 – 55 min då de skall vara lite sega i mitten.

// Anders

Marmorerad fransk maräng med choklad
Marmorerad fransk maräng med choklad

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *