Happy Valentines day – Vaniljhjärtan

Ett klassiskt bakverk, men ack så goda. Dessa vanilj hjärtan är ganska lätta att göra, men man måste dock ha lite tid. Då det är många moment som skall göras innan man kan grädde dessa kakor. Men det är helt värt väntan. Idag valde jag att köra den klassiska varianten med vaniljkräm, men det finns oändligt med alternativ till fyllning, såsom sylt, färska bär. Vilken är din favorit?

Mördeg

  • 200 gram smör, rumstempererat
  • 100 gram florsocker
  • 300 gram vetemjöl
  • 15 gram äggula (1st)

Vaniljkräm

  • 60 gram äggula (4st)
  • 85 gram strösocker
  • 25 gram maizena
  • 1 st vaniljstång
  • 250 gram mjölk
  • 15 gram osaltat smör

Mördeg: Blanda samman alla ingredienser till en deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Ta ut degen och arbeta ihop den. Kavla ut degen på ett mjölat bord ca 2 mm tjock och stick ut rundlar så att du kan klä dina hjärtformar. Klä varje form, fyll hjärtat med vanijkräm. kavla ut resterande deg och lägg på ett lock. Nyp ihop sidorna och nyp av överflödig deg. Gör två små snitt i hjärtat och grädda i ugnen på 180° i 15 – 18 minuter.

Vaniljkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken. Koka upp mjölk och vanilstång i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner den varma mjälken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 2 minuter. Häll över vaniljkärmen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smält, plocka ut vaniljstången och låt svalna i kylen.

  

  

En reaktion på ”Happy Valentines day – Vaniljhjärtan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *