Kokosmums / Gräddbullar

Kokosmums eller gräddbullar som de också kallas är klassiska mumsbitar som man enkelt kan göra själv.

Ingredienser:

1 st äggvita
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten
1,5 mask gelatinpulver

Strössel:

4 dl kokosflingor
1 mask kakao

  • Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.
  • Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
  • Blanda lite lätt.
  • Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron eller i en kastrull. Det skall värmas så det är kokhett.
  • Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar försvunnit. ( om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)
  • Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
  • Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. En fördel är att använda en köksmaskin som då sköter sig själv.
  • Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.
  • Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20 x 30.
  • När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.
  • Häll/klicka och bred ut smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar.
  • Låt smeten stå kallt tills stelnat, ca 2 timmar.
  • Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm.
  • Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.

Förvara dem svalt


Själv valde jag att göra mindre bullar som mums mums istället för rutor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *