Rund kärleksmumskaka

Kärt barn har många namn… Kärleksmums, Snoddas, TV-kaka, Mockarutor… Själv kallar jag dem för Kärleksmums! Jag gillar det namnet, det låter härligt och gott. Normalt bakas denna kaka i långpanna och skärs i rutor, men den här varianten gräddas i en vanlig springform, 23–24 cm i diameter. Smidigt och praktiskt och det blir en något mindre sats än om man gör dem i långpanna.

Ca 12 bitar

3 ägg
225 gram strösocker
23 gram kakao
210 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 gram smör, smält
100 gram mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
210 gram
florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

Börja med att sätta ugnen på 180º.  Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med det smälta smöret och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.

Glasyr

Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.

Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Kärleksmumskaka
Kärleksmumskaka

// Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *