Salty Pecan Apple pie

Detta är en av mina favoriter när det gäller äppelpaj lite annorlunda, men så god.

Crumble

2 ½ dl pekannötter
2 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
½ tsk salt
½tsk mald kanel
100 gram smör

Äppelfyllning

4-6 äpplen
1 citron, finrivet skal
1 dl strösocker
2 msk maizena
liten riven muskot

Banka nötterna, fortfarande i påsen, med en kavel eller något annat hårt.
Kör tillsammans med mjöl, socker, salt, kanel och smör i en matberedare tills
det blir en smuldeg.
Skala och skiva äpplena och blanda med de andra grejerna till äppelfyllningen och lägg i en form , ca 24 cm i diameter.
Smula över crumblen och grädda i 175° ca 40 min tills crumblen är knaprig och äpplena är mjuka.

I detta fall serverade jag med vaniljsås , men även vaniljglass är en bra kombo.

IMG_0651

 

// Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *