Tryffelbiskvier

Så otroligt goda men dock så mastiga av all denna mörka choklad. Men är man som jag en chokladfantast då måste detta vara det bästa bakverket av alla?

Biskvibottnar
125 gram mandelmassa
3/4 dl strösocker
1 äggvita

Mörk chokladtryffel
150 gram mörk choklad, 70%
1 ½ dl vispgrädde
2 msk honung
50 gram rumsvarmt osaltat smör

Besvibottnar:

Sätt ugnen på 160°. Blanda socker med mandelmassan i en bunke. Tillsägg äggvitan och blanda detta väl. Ta en spritspåse och fyll den och spritsa ut runda bottnar ca 3-4 cm i diameter på en bakpappersklädd plåt.
Grädda 10 min mitt i ugen , tills bottnarna har fått en gyllenbrun färg.

Mörk chokladtryffel:

Ta en bunke och fyll den med den hackade chokladen. Koka upp grädde och honung och häll detta i bunken. Klicka därefter ner smöret  och arbeta ihop allt till en slät massa med en slickepott alt en stavmixer.
Låt sedan chokladtryffeln står i kylskåpet i minst 2 timmar, för bästa resultat rekommenderas under natten. Ta fram tryffeln ca 2 timmar innan den skall spritsas.

Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt dem sedan stå i kylen tills chokladen har smält. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Doppa därefter varje biskvi lite hastigt i chokladen och låt stela.

 

IMG_0682

 

Hoppas det skall smaka?

// Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *