American cookie med extra allt

En klassisk stor american cookie  som pricken över i:et spritsar man över lite dulce de leche  , en skopa vaniljglass och you are in heaven!

  • 175 gram rumsvarmt smör
  • 90 gram strösocker
  • 150 gram farinsocker
  • 1 ägg
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 65 gram havregryn
  • 210 gram vetemjöl
  • 150 gram mörk 70% choklad

Topping: 1 dl sötmandel & dulce de leche

Chokladsås:

1 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter. Servera varm.

American cookie

Sätt ugnen på 175°. Vispa samman smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke: Tillsätt därefter ägg och vispa samman så att du får en fin jämn smet.

Ta fram en bunke till och i denna blandar du ihop bikarbonat, vaniljsocker, salt och havregrynen. Rör runt i bunken och häll i chokladen. Rör där efter ner mjöl/choklad blandningen i smörblandningen.

Bli inte förskräckt över en kompakta smeten , utan tryck ut smeten i smord och bröad form i storl 20 x 25 cm och strö över den hackade sötmandeln.

Grädda nu kakan längst ner i ugnen i ca 30 – 35 min beroende på storlek på formen. Låt den svalna ordentligt innan du spritsar över dulce de leche alt chokladsås över kakan.

// Anders

American cookie med extra allt
American cookie med extra allt

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?