Jag är en stor favorit till kokos i alla dess former och denna kaka är inget undantag. Smaken blir slående lik den chokladbit som finns Bounty. Fördelen med denna kaka att man kan baka den i långpanna om man är många eller i en mindre springform.
ca 12 bitar
- 150 gram smör
- 270 gram strösocker
- 3 ägg
- 34 gram kakao
- 1 nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 120 gram vetemjöl
Kokosfyllningen
- 200 gram kokos ( spar 1 -2 msk till garneringen )
- 1 burk kondenserad mjölk, 397 gram
Garnering
- 200 gram smält choklad – valfri men minst 70%
- 2 tsk rapsolja ( för att chokladen skall bli mjuk och inte spricka när man skär upp den)
- Lite kokos
Börja med att sätta på ugnen på 180º och smält smöret i en kastrull. Därefter tillsätter du alla de övriga ingredienserna och blanda ihop allt med en träslev tills du får till en slät smet. Häll på smeten i en smord och bröad springform ca 23-24cm i diameter. Grädda nu kaka mitt i ugnen i ca 26 – 30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna i formen
Blanda nu till kokosfyllningen genom att blanda kokosen och den kondenserade mjölken i en skål, bred därefter ut kokosblandningen över kladdkakan. Därefter bred ut den smälta chokladen och strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
Servera kakan tillsammans med vaniljglass eller lite lättvispad grädde.

// Anders