Kokosmums / Gräddbullar

Kokosmums eller gräddbullar som de också kallas är klassiska mumsbitar som man enkelt kan göra själv.

Ingredienser:

1 st äggvita
4,5 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten
1,5 mask gelatinpulver

Strössel:

4 dl kokosflingor
1 mask kakao

  • Dela ägget, endast äggvitan behövs i detta recept.
  • Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.
  • Blanda lite lätt.
  • Det vattnet som ska vara varmt går bra att värma i mikron eller i en kastrull. Det skall värmas så det är kokhett.
  • Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet. Rör tills alla klumpar försvunnit. ( om man inte värmt vattnet tillräckligt och gelatinet inte löser sig så kan du köra det i mikron en stund så det blir varmt och fortsätta röra tills gelatinet löser sig.)
  • Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
  • Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. En fördel är att använda en köksmaskin som då sköter sig själv.
  • Häll kokos och kakao i en bunke och blanda.
  • Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20 x 30.
  • När smeten är färdigvispad ska den vara ganska fluffig och fast.
  • Häll/klicka och bred ut smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar.
  • Låt smeten stå kallt tills stelnat, ca 2 timmar.
  • Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm.
  • Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.

Förvara dem svalt


Själv valde jag att göra mindre bullar som mums mums istället för rutor.

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?