Lägga rabarber på desserten

Rabarber är en gammal medicinalväxt som omnämns på 1600-talet. Det var först på tidigt 1800-tal som den dyker upp i recept som föda, pga av att socker hade blivit billigt att handla. Idag finns ca 80 olika rabarbersorter att odla.

Ingredienser

  • 4 -5 rabarber stjälkar (stora)
  • 150 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk sirap

Sätt ugnen på 175°.
Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnsäker form.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner övriga ingredienser i kastrullen.
Häll smeten över rabarberskivorna.
Grädda pajen i mitten i ugnen i ca 25 minuter.

Servera pajen ljummen med förslagsvis hemgjord vaniljglass eller vaniljsås.

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?