Något så enkelt men så gott – Apelsincurd

Alla ni känner nog mycket väl till detta med curd, vanligen lemoncurd  tillsammans med scones och afternoon tea. En supergod och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Eller varför inte använda curd till fyllning i kakor och tårtor. Ett tips i en pavlova en riktigt god kombo som ska vara riktigt syrlig för att väga upp den söta marängen och den milda grädden.

 

  • 2 apelsiner (ekologiska)
  • 1 citron (ekologisk)
  • 225 gram strösocker
  • 3 ägg
  • 125 gram smör

Börja med att skala 1 apelsin och 1/2 citron med en potatisskalare och strimla skalen fint. Pressa saften ur all frukt, ta gärna hjälp av en juicepress så du får mer all saft.  Blanda därefter fruktskalen, 2 dl av fruktsaften, socker, (saffran som en smak tillsättning) och ägg i en kastrull. Låt nu detta sjud på svag värme under vispning tills att krämen tjocknar, viktigt att den får inte koka för då är risken stor till att den kan den skära sig. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 rena och varma glasburkar och låt stelna i kylen. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Det går mycket bra att att frysa krämen för att använda vid ett senare tillfälle.

Ekologiska apelsiner för bästa smak.
Ekologiska apelsiner för bästa smak.
Apelsincurd på ekologiska apelsiner
Apelsincurd på ekologiska apelsiner

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?