botten:
- 250 gram kokosflingor
- 50 gram rumsvarmt smör
- 2 st äggvitor
- 135 gram strösocker.
fyllning:
- 4 gelatinblad
- 400 gram philadelphia ost
- 4 dl florsocker
- 6 äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 dl vispgrädde
- 3 dl blåbär.
topping: 5 dl färska stor blåbär.
Börja med att blanda alla ingredienser i skål och därefter häll i smöret och blanda ordentligt i blandningen. Fördela därefter i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kokosen har fått en fin gyllende färg. Låt kallna ordentligt och förvara i kylen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden ganska så hårt då den kommer att bli lite lösare tillsammans med philadelphia osten och förvara den kallt Rör nu ihop philadelphia osten tillsammans med florsockret. Tillsätt därefter äggulorna ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Därefter rör i florsockret så att du får en jämn slät smet. Rör nu ner den kalla vispgrädden i smeten blir slät och väl blandad.
Mixa nu blåbären och värm upp dem på spisen tills de börjar sjuda i kastrullen. Lägg i de urvridna gelatinbladen och rör om så de löses upp ordentligt. Blanda nu ihop blåbärsblandningen tillsammans med färskostblandningen. Häll blandningen i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar men gärna över natten väl inplastad.
Ta ut tårtan ca 30 min innan servering och gör de sista justeringarna med de färska blåbären och alla ev dekoration ex en vit ros.
// Anders
