Rund kärleksmumskaka

Kärt barn har många namn… Kärleksmums, Snoddas, TV-kaka, Mockarutor… Själv kallar jag dem för Kärleksmums! Jag gillar det namnet, det låter härligt och gott. Normalt bakas denna kaka i långpanna och skärs i rutor, men den här varianten gräddas i en vanlig springform, 23–24 cm i diameter. Smidigt och praktiskt och det blir en något mindre sats än om man gör dem i långpanna.

Ca 12 bitar

3 ägg
225 gram strösocker
23 gram kakao
210 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 gram smör, smält
100 gram mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
210 gram
florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

Börja med att sätta ugnen på 180º.  Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med det smälta smöret och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.

Glasyr

Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.

Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Kärleksmumskaka
Kärleksmumskaka

// Anders

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?