Vego bollar – ett nyttigare alternativ

Detta med fikon och dadlar har inte riktigt varit min favorit av frukt eller smak. Men blev bjuden på dessa vego bullar och måste erkänna att de inte var så dumma in kombinationen av kaffe och kakaosmaken.

  • 50 gram dadlar
  • 50 gram fikon
  • 6 msk kall espresso ( valfritt efter önskad kaffesmak)
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • rostad mandel (dekoration)

Börja med att mixa dadlarna tillsammans med fikonen. Tills att du får en fin blandad massa, då detta skall ersätt smöret i de traditionella chokladbollarna. Blanda därefter ihop de övriga ingredienserna i en bunke. Smaksätt därefter massan med valfri mängd expresso efter tycke och smak. Blanda om massan väl och beroende på hur mycket kaffe du har i så kan det eventuellt behövas justeras i mängd med havregrynen och mandelmjöl.

Forma sedan massan till bollar i valfristorlek ( mina brukar väga mellan 80 – 90 gram) och rulla dem därefter i rostad mandel. Förvara dem gärna i en slät slutande burk i kylskåpet.

// Anders

Ett nyttigare alternativ till chokladbollen
Ett nyttigare alternativ till chokladbollen

Dela det här inlägget:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på pinterest

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?